تکنولوژی با تجارت آمیخته شده، و نقش اصلی مدیر ارشد فناوری یا (chief technology officer (CTO این است که مطمئن شود استراتژیهای فنی با اهداف کلی شرکت همسو هستند. این بدین معنا نیست که CTO همیشه بر کار دپارتمان IT یا تیمهای پشتیبانی نظارت میکند، بلکه کاری که او باید انجام دهد، ترکیب دانش فنآوری موجود و فنآوری در حال ظهور است، او باید بتواند این کار را به شکلی انجام دهد که بهترین تاثیر را در آینده یک کسب و کار داشته باشد.
Matt Mead، مدیر ارشد فناوری یک شرکت مشاوره دیجیتالی در شیکاگو درباره نقش یک CTO اینچنین میگوید:
« من فکر میکنم CTO میتواند همانند یک چسب بین پیاده سازی فنآوری و استراتژی محصول عمل و کمک کند همه چیز در یک کسبوکار به خوبی در کنار هم قرار بگیرند. چیزی که امروزه در بسیاری از شرکتها دیده نمیشود.»
مطلب پیشنهادی: شغل ceo چیست؟
CTO باید راهحلهای فنی فعلی شرکت را مدیریت کند، از فنآوریهای جدید آگاه باشد و با سایر مدیران درباره بودجه مورد نظر جهت پیادهسازی فنآوریهای جدید و برطرف کردن مشکلات موجود، همکاری کند. علاوه بر این مسئولیتها، CTO ها باید درباره آینده مسیر حرکت یک شرکت نیز فکر کنند، اهداف کلی شرکت را در نظر بگیرند و دریابند که فنآوری چطور میتواند به تصمیمگیریهای کلیدی یک شرکت کمک کند.
همه شرکتها به CTO نیاز ندارند اما اگر یک استارتآپ راه اندازی کردهاید و یا کسبوکار شما با دادهها و اطلاعات سنگین و زیادی سر و کار دارد، CTO میتواند به شما کمک کند تا عملکرد بهتری داشته باشید. Matt Mead میگوید سازمانهایی که شرکت فناوری سنتی نیستند اما «مرکز داده برای یک صنعت هستند» به یک CTO نیاز دارند تا اطمینان حاصل کنند، تکنولوژی که میخواهند به کار بگیرند همسو با اهداف کسبوکارشان باشد و به صورت تصادفی و بدون برنامه راهاندازی نشود.
CTO، مدیر IT نیست
نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که همه CTO ها بخش IT یک شرکت را مدیریت نمیکنند. در حالیکه برخی CTO ها تیم پشتیبانی را مدیریت میکنند و درباره ابزار فنی که شرکت باید برای پیشبرد کار خود به کار بگیرد تصمیماتی اتخاذ میکنند، بسیاری از کسبوکارها تصمیم میگیرند این بخش از کار را به یک مدیر ارشد اطلاعات بسپارند. مدیر ارشد اطلاعات (CIO) به طور مجزا به روی IT تمرکز دارد و تضمین میکند موارد مربوط به این بخش در راستای اهداف شرکت انجام گیرد.
Matt Mead در این باره میگوید «نقش CIO نیز این روزها در حال رشد و تکامل است، اما من فکر میکنم نقش CIO بیشتر زیرساختی باشد، چیزی شبیه به روشن نگه داشتن چراغها، ایجاد کارایی با پیاده سازی IT و دورنمایی از عملیات.»
به گفتهی وی، CTO بیشتر به روی محصول و استراتژی تمرکز دارد، در حالیکه تمرکز CIO اغلب به روی عملیات روزانه است. این بدین معناست که عملکرد CTO ربطی به روز و مسائل فنی روز ندارد بلکه تصویر وسیعتری را در بر میگیرد.
CTOها مدیرانی هستند که تصاویر بزرگتری را میبینند
یکی از مهمترین نکاتی که درباره نقش CTO باید اشاره کرد، تمرکز به آینده است. برای مثال، یک CTO باید بتواند چیزی حدود سه یا حتی شش ماه آینده یک شرکت را ببیند. این مساله به شرکت مسیر میدهد، بنابراین CTO باید دائم از اطلاعات جدید و تکنولوژیهای روز مطلع شود. این کار راحتی نیست، با توجه به آپدیتها و تغییرات روزانه و سریعی که در برنامههایی نظیر Microsoft Azure و Amazon Web Services رخ میدهد، به روز بودن در کنار سخت بودن الزامی به نظر میرسد.
Matt Mead میگوید «اگر بخواهم نقش خودم را توصیف کنم، باید اینگونه بگویم که ما باید اولین نفراتی باشیم که به افق نگاه میکنیم و چشممان را از چیزی که در حال بیرون آمدن است بر نمیداریم، بخصوص ابزار و تکنیکهایی که باید در فن آوری روز از آنها استفاده شود.»
بنابراین، CTO باید همسو با تکنولوژیهای در حال ظهور حرکت کند تا بتواند یک کسبوکار را به بهترین موقعیت تبدیل کند.
با داشتن مسیر و چشم انداز، CTO میتواند با CEO نیز به خوبی همکاری کند تا مطمئن شود اهداف نهایی شرکت رو به پیشرفت هستند. این بدین معناست که CTO باید در زمینههای مختلف با مدیران ارشد همکاری داشته باشد. این مساله به مدیران شرکت این امکان را میدهد تا در زمینههای مختلف همانند بحثهای مالی و مسیردهی به کسبوکار بهتر تصمیمگیری کنند.
CTO چهرهی فنی یک شرکت است
یکی دیگر از مهمترین مسئولیتهایی که CTO بر عهده دارد، این است که باید چهرهی فنی یک شرکت باشد. یعنی در کنفرانسهای مختلفی شرکت کند و نه تنها در این مراسم از اخبار مهم روز دنیای تکنولوژی باخبر شود، بلکه تکنولوژیهای پیشروی استفاده شده در این شرکت را به بازارهای مختلف معرفی کند. Matt Mead میگوید برای معرفی تکنولوژی و اهداف شرکت خود در کنفرانسها و سمینارهای مختلفی شرکت کرده و حتی با رسانههای مختلف نیز در این باره صحبت میکند.
جمعبندی
CTO یک نقش اجرایی حیاتی است که بر روی توسعه طولانی مدت اهداف فنی یک شرکت، تمرکز دارد. به روز بودن در زمینه دنیای فنآوری و کار کردن با سایر مدیران ارشد یک شرکت در مسیر اهداف نهایی شرکت، از جمله مسئولیتهایی است که CTO برعهده دارد. اگرچه همه شرکتها به CTO نیازی ندارند، اما حداقل کاری که یک CTO میتواند برای یک کسبوکار انجام دهد، هم ترازی بین استراتژی محصول یا خدمات، با فنآوری شرکت است. اغلب اوقات، در گذشته مدیران پروژه و توسعهدهندگان CTO شرکت بودند، اما امروزه به عنوان شغلی تخصصی تبدیل شده است.
منبع:
businessnewsdaily.com
ترجمه شده در:
mag.hostiran.net