مقدمه
CoffeeScript یک زبان برنامه نویسی برای تولید کدهای جاوااسکریپت است که Syntax آن الهام گرفته از Ruby و Python است و بسیاری از ویژگیهایش، از این دو زبان پیاده سازی شده است.
سوالی که ممکن است برای هر کسی پیش بیاید این است که چرا باید از CoffeeScript استفاده کرد و یا چرا نوشتن CoffeeScript بهتر از نوشتن مستقیم جاوااسکریپت است؟
از جمله دلایلی که میشود عنوان کرد: حجم کد کمتری نوشته میشود (تجربه شخصی من: تقریبا کدنویسی شما به یک سوم تا نصف تبدیل میشود)، بسیار مختصر است و پیاده سازی prototype aliases و classes به سادگی و با حداقل کدنویسی انجام میگیرد.
CoffeeScript زیرمجموعهای از جاوااسکریپت نیست، اگرچه از کتابخانههای خارجی جاوااسکریپت میتوان در کدهای CoffeeScript استفاده کرد، اما برای اینکار باید کدهای مورد نیاز را به CoffeeScript تبدیل کرد تا از خطای زمان کامپایل جلوگیری شود.
پیش نیاز نوشتن کد به زبان CoffeeScript، شناخت جاوااسکریپت است تا بتوان خطاهای زمان اجرا را اصلاح کرد.
CoffeeScript محدودیتی در مرورگر ندارد و میتوان در برنامههای جاوااسکریپتی تحت سرور مانند Node.js با کیفیت بالا نیز از آن استفاده کرد.
زمانی را که برای یادگیری CoffeeScript صرف میکنید در زمان نوشتن پروژه، نتیجهی آنرا متوجه خواهید شد.
راه اندازی اولیه
یکی از سادهترین راههای نوشتن CoffeeScript استفاده از نسخهی مرورگر این زبان است و برای اینکار باید وارد سایت CoffeeScript.Org شده و بر روی تب Try CoffeeScript کلیک کنید. این سایت از نسخهی مرورگر CoffeeScript Compiler استفاده میکند و هر کدی CoffeeScript ایی که در پنل سمت چپ سایت بنویسید، تبدیل به جاوااسکریپت میشود و در پنل راست سایت، نمایش داده میشود.
همچنین میتوانید با استفاده از پروژهی js2coffee کدهای جاوااسکریپت را به کدهای CoffeeScript تبدیل کنید.
در صورتیکه بخواهید از نسخهی درون مرورگری CoffeeScript Compiler استفاده کنید، باید یک تگ اسکریپت لینک به این اسکریپت و با اضافه کردن تگ اسکریپت با type coffeescript این کار را انجام دهید. برای نمونه:
بدیهی است که استفاده از چنین روشی برای تحویل پروژه به مشتری صحیح نیست چرا که به خاطر تفسیر کدهای CoffeeScript در زمان اجرا، سرعت اجرایی پایین خواهد بود. به جای این روش CoffeeScript پیشنهاد میکند که از Node.js compiler و تبدیل آن به فایلهای pre-process coffeescript استفاده کنید. برای نصب باید آخرین نسخهی Node.js و (npm (Node Package Manager را نصب کرده باشید. برای نصب CoffeeScript با استفاده از npm از دستور زیر استفاده کنید.
npm install -g coffee-script
پس از نصب میتوانید با استفاده از دستور coffee فایلهای CoffeeScript خود را (بدون پارامتر) اجرا کنید و در صورتیکه بخواهید خروجی جاوااسکریپت داشته باشید، از پارامتر compile-- استفاده کنید.
coffee --compile my-script.coffee
در صورتیکه پارامتر output-- تعریف نشود CoffeeScript فایل خروجی را هم نام با فایل اصلی قرار میدهد که در مثال بالا فایل خروجی میشود my-script.js. در صورتیکه فایلی از قبل موجود باشد، بازنویسی انجام میشود.
شرکت داده پردازی فراتک با طراحی بیش از 500 وب سایت، در سال های فعالیت خود و با به کارگیری این تکنولوژی آماده ارائه خدمات در زمینه طراحی وب سایت با ویژگی های منحصر به فرد است. از نمونه کارهای ما دیدن فرمایید:www.faratechdp.com
ویرایش: واحد تحقیق و توسعه شرکت داده پردازی فراتک (طراحی سایت مشهد)
مرتبط: نمونه طراحی سایت -طراحی سایت مشهد