مقالات طراحی وب سایت

چهار شنبه 21 خرداد 1399

در طراحی سایت به کاربرانتان احترام بگذارید تا مشتریان بیشتری جذب کنید!

در طراحی سایت به کاربرانتان احترام بگذارید تا مشتریان بیشتری جذب کنید!

داشتن یک وب سایت موفق پیش از هر چیز نیازمند طراحی UX روان و کاربرپسند می‌باشد. به عبارت دیگر تا زمانی‌که وب سایت شما ظاهری متناسب با نیازهای کاربران نداشته باشد و در آن‌ها احساس تعلق ایجاد نکند، احتمال موفقیت آن بسیار پایین خواهد بود. 

در طراحی UX محترمانه باید بکوشید احساس احترام و مورد قبول واقع شدن را به کاربران القا نمایید، زیرا افراد بر اساس طبیعت خود نیاز دارند که در هر جمعی پذیرفته شوند تا احساس معذب بودن و یا ناراحت نداشته باشند. همه انسان‌ها در مکان‌هایی که احساس مطلوب نداشته باشند، باقی نمانده و به سرعت آن‌جا را ترک می‌کنند.

 

 

 

کاربران یک وب سایت نیز متشکل از همین افراد هستند که اگر احساس محترم بودن در سایت شما نداشته باشند، اولین واکنششان خروج از صفحه سایت خواهد بود. در حقیقت کاربران شما نیاز دارند که هم مورد قبول قرار بگیرند هم محترم شمرده شوند. به همین دلیل در مقاله پیش رو چند نکته مهم در رابطه با طراحی UX محترمانه را با هم بررسی می‌کنیم. 

1- وقت کاربر را ارزشمند بدانید!

افراد زمان محدودی در طول شبانه‌روز دارند و در تلاشند تا بهترین نتیجه را از این زمان به دست آورند. آن‌ها در جستجوی سریع‌ترین روش برای رسیدن به جواب سوالات و مسائلشان هستند. آن‌ها زمان کافی برای انتظار کشیدن و یا جستجو میان لینک‌های سردرگم وب سایت‌ها ندارند. از این رو رعایت موارد ذیل برای داشتن وب سایت روان و واضح بسیار مهم است:

- طراحی وب سایت باید به گونه‌ای باشد که در کمترین زمان ممکن تمام اطلاعات برای کاربر لود شود. مطالعات اخیر نشان می‌دهد کاربران تنها 3 ثانیه برای بارگذاری یک سایت صبر می‌کنند. بنابراین وب سایت شما باید به قدر ساده و سریع باشد که در کمتر از 3 ثانیه لود شود. در غیر اینصورت بازدیدکنندگان آن را ترک کرده و به سوی رقبای شما می‌روند. 

- نکته دیگر نمایش تبلیغات به صورت آزاردهنده است. گاهی وب سایت ها بدون توجه به احساس کاربرانشان، مدام پنجره‌های تبلیغاتی را نمایش می‌دهند. این در حالی است که فرد هنوز تمام سایت را مشاهده نکرده و به خوبی از محتوای آن آگاه نشده است. چنین شرایطی باعث فرار کاربران و ترک سایت خواهد شد. 

- هنگام تهیه فرم‌های عضویت و ... به ساده بودن آن دقت کنید. کاربران اغلب فرصت کافی برای درج اطلاعات ریز و جزئی را ندارند و در مواجهه با فرم‌های طولانی احساس ناخوشایندی خواهند داشت. 

 

وقت کاربر را ارزشمند بدانید!

 

2- کاربران را بشناسید و از فرضیات دوری کنید!

علم بازاریابی در طول سالیان گذشته بر پایه فرضیات و قضاوت‌ها قرار داشته است در حالی‌که اغلب افراد وقتی احساس کنند تصور پیش فرضی درباره آن‌ها وجود دارد، ناراحت می‌شوند. چه این فرضیات صحیح باشد و چه ناصحیح.

استفاده از تصوراتی همچون معنای زن یا مرد بودن، اخلاقیات یک گروه به خصوص از کاربران، ویژگی‌های والدین خوب بودن و ... در طول این سال‌ها بسیار پرطرفدار بوده اما کارشناسان معتقدند این روش‌ها نه تنها موجب موفقیت یک کسب و کار نخواهد شد، بلکه تاثیرات مخربی بر جای می‌گذارد. 

مدیریت یک وب سایت با استفاده از فرضیات متعدد، موجب از دست دادن مشتریان زیادی خواهد شد. بنابراین این روش را کنار گذاشته و بکوشید مشتریان واقعی خود را به خوبی بشناسید و با خصوصیات اخلاقی آن‌ها آشنا شوید. 

 

کاربران را بشناسید و از فرضیات دوری کنید.

 

3- آن‌ها را از انجام کار تکراری بازدارید!

اشتباه کردن جزئی از وجود انسان است و هر فردی در طول زندگی خود بارها دچار اشتباه و یا فراموشی می‌شود. این امر در تکمیل نمودن فرم‌های وب‌سایت نیز بارها رخ می‌دهد. 

طراحی فرم عضویت، خرید و یا هر فرم دیگری که در وب سایت خود به آن نیاز دارید، باید بر اساس یک سری اصول و قواعد انجام شود. در زمان ساخت یک فرم همواره به این نکته توجه داشته باشید که ممکن است کاربر شما فیلدی را اشتباه پر کند، یا آن را فراموش کند و تا آخرین مرحله ثبت اطلاعات پیش رود حالا که وی به مرحله پایانی ثبت اطلاعاتش می‌رسد، اگر مجبور باشد بازگردد و فرم را مجدداً پر کند منصرف خواهد شد. چرا که او نمی‌خواهد یک‌بار دیگر این مرحله طولانی را طی نماید و شاید در آخر به این نتیجه برسد اصلاً خرید این کالا و یا عضویت در این سایت ارزشش را ندارد.

طراحی فرم باید به گونه‌ای باشد که فرد در مواجهه با اشتباه، نیاز به تکمیل اطلاعات از ابتدا نداشته و تنها به اصلاح فیلد مورد نظر بپردازد. پر کردن مجدد تمام فرم کاربر را خسته و آزرده خواهد ساخت و ممکن است برای همیشه این مشتری را از دست بدهید. بهتر است کاربران خود را تشویق کنید تا اطلاعات مورد نیازتان را درج نمایند اما از مجبور کردن آن‌ها به انجام کارهای تکراری دوری کنید. 

 

کاربر را از انجام کار تکراری بازدارید.

 

زمانی‌که از کاربران درخواست اصلاح فرم را دارید باید به لحن خود و کلماتی که استفاده می‌کنید دقت داشته باشید. در این شرایط باید از عبارات احترام‌آمیز کمک بگیرید و از به کار بردن جملاتی که موجب ایجاد احساس ناخوشایند در کاربران می‌شود، پرهیز کنید. فردی که وارد سایت شما می‌شود باید همواره حس کند مورد احترام قرار گرفته و هیچ‌گاه در برابر اشتباهاتش احساس کودن بودن نداشته باشد. 

افراد در برابر توهین به شدت واکنش می‌دهند و اگر چنین برداشتی از رفتار شما داشته باشند، به سرعت وب‌سایتتان را ترک خواهند نمود. بدین جهت بهتر است این مسئله را واضح بیان کنید که اشتباهات فقط بخشی از این فرآیند هستند و اغلب رخ می‌دهند، طوری رفتار کنید که بیشتر احساس احترام و پذیرفته شدن کنند.

4- فرآیند کار را برای مشتریان توضیح دهید!

طبیعت انسان به گونه‌ای است که وقتی به مکانی احساس تعلق داشته باشند، احساس بهتری داشته و مدام به آن سر می‌زنند. اگر می‌خواهید وب سایت شما بازدید بالایی داشته و نرخ تبدیل آن افزایش یابد، به مشتریانتان احساس تعلق القا کنید. با آن‌ها طوری رفتار کنید که وب‌سایت شما را از آن خود دانسته و از تمام جزئیات آن اطلاع داشته باشند. زیرا دانستن قوانین یک گروه اولین قدم برای احساس پذیرفته شدن در آن است.

زمانی‌که می‌خواهید کاربران عمل مشخصی را در سایت شما انجام دهند (به عنوان مثال روال ثبت‌نام در سایت)، مراحل کار را به طور روشن و واضح بیان کنید. در این صورت آن‌ها احساس بهتری به سایت شما داشته و نسبت به آن حس تعلق بیشتری خواهند داشت. برای مثال می‌توان فرآیند انجام کار را در قالب تصاویر برای کاربران به نمایش در آورید. استفاده از موشن گرافیک و یا انیمیشن‌های کوتاه و کم حجم نیز ایده جالبی است.

 

فرآیند کار را برای مشتری توضیح دهید.

 

5- با کاربران گفت‌وگو کنید!

گاهی کاربران در وب سایت دچار سردرگمی می‌شوند و یا سوالی برایشان پیش می‌آید که پاسخ آن را در لینک‌های متعدد سایت نمی‌یابند. در این شرایط فراهم آوردن امکان گفت‌وگو با یکی از مدیران سایت می‌تواند تاثیر زیادی در ایجاد احساس محترم شمرده شدن کاربران داشته باشد. زیرا این گفت‌وگو موجب راهنمایی کاربر شده و سوالات او را مرتفع خواهد ساخت.

شما می‌توانید از روش‌های مختلفی همچون ارتباط ایمیلی، چت آنلاین، درج اطلاعات تماس تلفنی و یا آدرس دفتر شرکت برای برقراری تماس حضوری استفاده نمایید. 

 

با کاربران گفت و گو کنید.

 

در نهایت ذکر این نکته خالی از لطف نیست که احساس احترام و پذیرفته شدن افراد به شناسایی و حتی قدردانی بشریت باز می‌گردد اما متأسفانه در دنیای دیجیتال شاید کمتر به این مسئله پرداخته می‌شود.
 

منبع:

faratechdp.com