در تلگرام هنگامی که پیام شخصی را برای افراد دیگر فوروارد میکنید، نام او نیز همراه متن پیام فرستاده میشود و شخص مقابل میتواند با کلیک روی نام این فرد، به پروفایل وی منتقل شده و به او پیام دهد.
با وجود آنکه شمارهی افراد برای دیگران قابل مشاهده نیست اما نام وی و امکان دریافت پیام برای تمامی کاربران، آزاد گذاشته شده و حتی اگر خود شما در گروهی عضو نباشید، ممکن است از طریق فوروارد شدن یکی از پیام هایتان توسط دوستان، برای صدها کاربر دیگه قابل رویت باشید. موضوع بسیار عجیب در این باره این است که تیم تلگرام نه تنها این موضوع را یک باگ نمیداند، بلکه از آن به عنوان یک ویژگی برای حفظ کپی رایت متون فوروارد شده نیز یاد میکند. دلیل اول آنکه اگر بنا به حفظ کپی رایت باشد پس پیامهای کپی شده نیز باید دارای چنین قانونی باشند، در حالی که اگر شما پیامی را به جای فوروارد، کپی و سپس ارسال کنید هیچ نامی از وی برای دیگران قابل مشاهده نخواهد بود. دلیل دوم نیز آنکه تلگرام یک شبکهی اجتماعی برای ارسال پیام است که کاربران آن تنها به افراد عادی خلاصه میشوند و شاید در خوش بینانه ترین حالت تنها یک درصد از کاربران آن نویسندگان یا شاعرانی باشند که قصد اشتراک گذاری متن هایشان را داشته باشند و درواقع با کمی نگاه عمیق تر میتوان به این موضوع پی برد که موضوعی به اسم کپی رایت در چنین اپلیکیشنهایی چندان مفهومی ندارد.
حتی اگر چنین موضوعی را یک ویژگی مفید و شایسته از سوی تلگرام بدانیم، اجبار در فرستادن نام شخص، یک موضوع منفی به حساب میآید و شاید اگر همانطور که در هنگام فوروارد کردن یک ایمیل میتوان نام فرستنده را حذف کرد، در پیامهای ارسالی نیز چنین امکانی در نظر گرفته میشد این موضوع نه تنها یک ضعف، بلکه یک ویژگی خوب نیز به حساب میآمد که متاسفانه با تمام این اوصاف حداقل تا نسخهی فعلی تلگرام این موضوع پابرجاست و آن طور که به نظر میرسد تصمیمی برای حذف یا اختیاری کردن آن نیز در دستور کار تلگرام دیده نمی شود. مسلما این موضوع برای بسیاری از کاربران از اهمیت خاصی برخوردار نیست اما در سوی مقابل، کاربران بسیاری نیز وجود دارند که چندان از این ویژگی تلگرام خوشحال نخواهند شد.
به لطف این ویژگی تلگرام، آیدی شما هرگز حالت خصوصی کامل را نخواهد داشت و حتی اگر از عضویت در گروههای مختلف نیز خودداری کنید، با این حال ممکن است پیامهای شما توسط دوستانتان در گروهها فوروارد شود و به همین راحتی نام کاربری شما در اختیار دیگران قرار بگیرد و چه بسا پیامهای مزاحمت آمیزی نیز دریافت کنید. اما در رابطه با دوستان نزدیک یا خصوصی خود اگر علاقه ای به اشتراک نام کاربری آنها در گروههای مختلف، یا حتی دوستان دیگرتان ندارید، فعلا راه حلی به جز کپی و ارسال دستی پیام های متنی، به جای فوروارد کردن آنها وجود ندارد.
گردآوری: داده پردازی فراتک (طراحی سایت، طراحی وب سایت، طراحی سایت مشهد، طراحی در سایت مشهد)